KUTATÁS ÉS FEJLESZTÉS

Cégünkben az innovatív termékek kutatásának és fejlesztésének több mint 40 éves múltja van. A tudományos megközelítésen alapuló termékfejlesztés a kezdetektől jellemez minket, hiszen a cég alapítói természetes kozmetikumokat állítottak elő gyógyszertárukban növényi kivonatok és méhészeti termékek - mint például a propolisz és a méhpempő – felhasználásával.

Az azt követő években 60 növényt és minden elérhető méhészeti terméket alaposan tanulmányoztunk, aminek eredményeképpen több mint 100 értékes kivonatot és olajat sikerült kinyernünk.

Napjainkban a cég kutatási és fejlesztési részlegének tagjai közt találni a kémia, a kozmetológia, a farmakológia, a biokémia és a vegyészmérnöki tudományok területéről érkező kutatókat. Az APIVITA partnerkapcsolatokat tart fenn a nemzetközi akadémiai közösséggel, azzal a céllal, hogy kiterjedt kutatásokat végezzen a Görögországban őshonos gyógynövényeken és méhészeti termékeken.

A cég folyamatosan beruház új összetevők kutatásába, miközben a hasznos alapanyagok kinyerésének és azok felhasználásának módszerei és más innovációk is fejlesztésre kerülnek. Ezek tették lehetővé, hogy az APIVITA a világ vezető zöld vállalatai közé került.

A görög propolisz egy egyedülálló, szabadalmaztatott kinyerési eljárást követően fényvédő és arcápolási termékekben kerül felhasználásra, mivel kivételes fényvédő, antioxidáns és öregedést gátló tulajdonságokkal bír.

A méhpempő liposzómába ágyazott kapszulázása megőrzi a méhpempő egyedülálló tápanyagait és tulajdonságait, növeli a bőrben történő felszívódás hatékonyságát és segíti a mélyebb rétegekbe való bejutást.

A víz növényi főzetekkek (infuzum) való helyettesítése gazdagítja a termékek antioxidáns hatását. Az infuzumokat mindig a termék más összetevőivel való szinergiájuk alapján választják ki, ezáltal fokozván a hatékonyságukat. Így a végtermék messze nem csak hidratál, mint a víz, hanem antioxidáns védelmet is nyújt, valamint nyugtató és gyulladásgátló hatású.

Az APIVITA biokémiai laboratóriumában az alapanyagok hatékonyságának mérésére kidolgoztak egy innovatív mátrixot, amely több mint 200 gént tartalmaz. Fejlett molekuláris biológiai technikák alkalmazásával értékelik az összetevőket és a végtermékeket, hogy kiválasszák azokat, amelyek a leghatékonyabbak az emberi bőrsejteken és az emberi bőrszöveteken a hidratálás, fényvédelem, antioxidáns hatás vagy fiatalítás tekintetében.

Kövessen minket: