BIOKLIMATIKUS ÉPÜLETEK

AZ APIVITA BIOKLIMATIKUS FŐHADISZÁLLÁSA

"A természet a legfőbb uralkodó"

Hippokratész

Az APIVITA új épületei jelképezik a vállalat filozófiáját és értékeit: itt élethűen összefonódik a fenntarthatóság, az innováció, a munkahely és a természeti környezet. A görögországi Attikában, egy egykori olajfaliget helyén a Markopoulo Ipari Parkban állnak.

Építészeti szempontból az épület hasonlít egy méhkasra.
Az APIVITA "kaptára" ugyanazon fedél alatt gyűjtötte össze a cég tevékenységeihez szükséges objektumokat: irodákat, oktató létesítményeket, egy méhészeti történeti múzeumot, a laboratóriumokat, a kozmetikai termékek gyártására és csomagolására, valamint a méz, pollen és méhpempő csomagolására szolgáló létesítményeket, a raktárakat, illetve az étkezőket és egy edzőtermet is. Az épület szívében a "Hippokratész" előadóterem vállalati találkozók, szemináriumok, rendezvények és oktatási programok szervezésére szolgál látogatóink és a nyilvánosság számára.

Az épület összesen 6 830 négyzetmétert foglal el öt szinten, két földalatti és három felszíni szinten egy 6 170 négyzetméteres birtokon.

A központi átrium központi eleme egy olajfa, amely már az építkezés előtt ott volt, és az építkezés befejezése után az eredeti helyére ültették vissza. Jelenléte a béke, a győzelem, a bölcsesség, a higgadtság, a védelem és a termékenység univerzális szimbóluma.

A görög biológiai sokféleséggel való interaktív kapcsolat átszövi az épület környezetét - egyben emlékeztet a cég hitvallására is. A látogatók számára is nyitott a méhészeti bemutató és a kis botanikus kert (Nemzetközi Botanikus Kert Hálózat tagja), amelyben megtalálható 200 faj a görög növényvilágból. A rozmaring- és levendula labirintus feltöltik az energiaszintet miközben a vállalat egyediségét hirdetik.

A termelési egység fontos része a víztisztító rendszer, mely a legfejlettebb kezelési módszerek (kétszintű ozmózis) alkalmazásával 0,6 μS / cm-es vezetőképességű szupertisztított vizet állít elő.

Az épület tervezése és kivitelezése a következő elveken alapult:

Egyszerűség, esztétika és célszerűség
Természetes világítás és szellőzés
Az épületben a környezetükkel akadálytalanul érintkező személyek
A természetes erőforrások és a biológiai sokféleség tiszteletben tartása
Bioklimatikus tervezés
Csökkentett biológiai lábnyom
Kellemes hőmérséklet és jó fényviszonyok
Újrahasznosítható, természetes és ökológiai görög építőanyagok használata

A természeti erőforrások hasznosítására:

  1. Geotermikus energiarendszer
  2. Fotovoltaikus energiaellátó rendszerek
  3. Egy esővíztartály, ahol az épületből és a környezetből származó öntözésre felhasználható víz gyűlik össze
  4. Biológiai hulladékkezelés
  5. Zöldtetők és erkélyek az első és a második emeleten
  6. A környező területek beültetése (5.000 növény 200 különböző fajból) aromás és görög gyógynövényekkel, gyümölcsfákkal és helyi őshonos fajokkal.

Kövessen minket: