GYÓGYFŰÜLTETVÉNYEK

Görögországban több mint 6 600 gyógynövény található, amelyek többsége (kb. 1400) őshonos. Az Olimposz, a Taigetosz, az Atosz és Kréta hegyei "botanikai kincsestárnak" számítanak.

Ez a gazdagság az ősi görög mitológiában is megmutatkozik, ahol a gyógynövényeket az istenek ajándékainak tekintették. Nem véletlen, hogy a legfontosabb műemlékek mindig olyan helyeken találhatók, ahol nemcsak természeti szépségek, hanem ritka növényfajok is megtalálhatók.

A gyógynövények gyógyító ereje felbecsülhetetlen értékű örökség. A helyi éghajlatnak köszönhetően a görög gyógynövényeket a világ leggazdagabbjai közé sorolják, mivel azok terápiás és kozmetikai tulajdonságai kitűnőek.

Az APIVITA folyamatosan fektet be a kutatásba és fejlesztésbe, hogy segítse az ökológiai és fenntartható gyakorlatot a gyógy- és aromanövények termesztésében és betakarításában, így biztosak lehetünk abban, hogy termékeink gyártásában használt összes összetevő a vevőink számára a lehető legjobb, és nem utolsósorban a betakarítás is környezetbarát.

Kölcsönös kapcsolatot alakítottunk ki a helyi gazdákkal és mezőgazdasági termelőkkel. Igyekszünk biztosítani a nyersanyagok teljes nyomon követhetőségét - "a talajtól a palackig" - miközben támogatjuk a helyi mezőgazdasági termelést.

Közös a szenvedélyünk a gyógynövények és a szakértelem iránt – azzal a céllal, hogy a nyersanyagok a lehető legmagasabb biológiai értékűek legyenek.

A görögországi termelőkkel kiépített partnerkapcsolatainkon kívül saját termesztéseket is létrehoztunk az Olimposz hegyen, Arkadiában és a Fthiotidában, ahol elsősorban az őshonos növényekre, például a levendulára, a citromfűre, a zsályára, a kamillára, a majoránnára, a rozmaringra és a sármányvirágra összpontosítunk.

Kövessen minket:

added to cart

Item(s)

Continue shopping

5

View cart & checkout