MÉHÉSZET

Az APIVITA-nál

A szelíd méhészeti gyakorlatokat támogatjuk. Mi csak a termés 40%-át gyűjtjük be, a méz 60%-át a lépesmézben hagyjuk. A méhkas védelme érdekében csak illóolajokkal és természetes kivonatokkal avatkozunk be.

A méhek a biológiai sokféleség őrzői és védelmezői. Beporzás révén hozzájárulnak az ökoszisztéma fenntartásához és reprodukciójához. A méhkas egy hatalmas szervezet, amelyet a közjó vezérel. Egy fenntartható társadalom, amely tökéletes harmóniában dolgozik, hogy magas tápértékű termékeket állítson elő.

Az APIVITA kiválasztott méhészeket foglalkoztat, akiknek kiemelkedően fontos az ökológiailag fenntartható fejlődés. Az APIVITA méhészethez való megközelítése a kiváló minőségű nyersanyagon, az innováción és hatékonyságon, a természeti és társadalmi intelligencia ápolásán, az átláthatóságon és a méltányos kereskedelmen nyugszik. Hiszünk a mezőgazdaság átfogó támogatásában, és arra törekszünk, hogy újszerű, kiváló minőségű méhészeti termékeket hozzunk létre, miközben támogatjuk a görög méhészeket.

Évről évre mindent megteszünk, hogy peszticidektől, antibiotikumtól és vegyi anyagoktól mentes mézet, virágport és méhpempőt állítsunk elő. Ezért a betakarított méhészeti termékeink javára szigorú minőségbiztosítási és fenntarthatósági szabványt alkalmazó egyetemekkel működünk együtt.

Vannak saját méhkasaink is. 200 kaptárunk minden nap emlékeztet minket a gyökereinkre. Méhkasainkat az évszaktól függően hol az Attika mandulafáihoz, vagy az Arkadia hegyen az őshonos gyógynövények, illetve az alma- és cseresznyefák közé helyezzük. Tavasszal, majd nyáron a Mainalo-hegy fenyőfáihoz „utaznak”, hogy ősszel visszatérjenek, amikor a gesztenyefák virágoznak.

Kövessen minket: