Filozófiánkhoz és értékeinkhez híven, az APIVITA a társadalmat és a környezetet tiszteletben tartva állítja elő termékeit. A cég 1979-ben történt megalapításakor úgy döntöttünk, hogy állatokon nem teszteljük termékeink és alapanyagaink biztonságosságát, hatékonyságát vagy környezeti hatását.

A hatályos szabályokat érintő későbbi fejlemények az állatkísérletek terén a mi értékeinket és filozófiánkat igazolták. Az Európai Parlament és a Tanács 1223/2009/EK rendelete betiltotta a kozmetikai termékek tesztelését állatokon az EU-ban. Ennek eredményeként 2013. július 11. óta az Európában forgalmazott kozmetikai termékeket nem tesztelhetik állatokon (és szerencsére más olyan országokban sem, amelyek összhangba hozták a törvényeiket az Európai előírásokkal). Sőt, más országok is, például az USA, vagy Hong Kong, ugyan hivatalosan nem tiltotta be az állatokon való kísérletezést, de többé nem írja elő azt a kozmetikai termékekre.

Mindazonáltal, a Bizottság 655/2013/EU rendelete a kozmetikai termékekről tett állításokra vonatkozó közös kritériumokat fogalmazott meg. Ez megtiltja, hogy a termékeken az állatkísérlet-ellenességről és annak elkerüléséről tájékoztató információ jelenjen meg.

Ennek fényében az APIVITA biztosít arról, hogy megfelel az EU előírásoknak, miszerint a termékeit nem teszteli állatokon, bár ezt a tényt nem tünteti fel a termékein.

Kövessen minket:

added to cart

Item(s)

Continue shopping

5

View cart & checkout