Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε τα
νέα μας στο email σας!

Η εγγραφή σας έγινε με επιτυχία. Σας ευχαριστούμε!

ΕΥΘΥΝΗ

Από την γέννησή της έως σήμερα, η APIVITA έχει μια ολιστική θεώρηση στην επιχειρηματική της στρατηγική. Το “μέτρον άριστον” του Αριστοτέλη, είναι ο άξονας και πίστη μας ότι δεν μπορεί έννοιες όπως ο άνθρωπος, η κοινωνία, και ο πολιτισμός να διαχωριστούν από αυτές του περιβάλλοντος, του πλανήτη και των φυσικών πόρων.

Η βιωσιμότητα και η αειφόρος ανάπτυξη, εξασφαλίζονται μόνον όταν όλα αυτά βρίσκονται σε ισορροπία.

Για τον λόγο αυτό η APIVITA, πέραν των άλλων, θέτει και περιβαλλοντικούς στόχους: -Mελετά συστηματικά τις πιθανές επιπτώσεις στον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον από τη λειτουργία της και φροντίζει για την απάλειψη των επιπτώσεων αυτών.
-Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και την πρόληψη της ρύπανσης.
-Υλοποιεί ενέργειες για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών δεικτών της.
-Επενδύει στη συνεχή εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση εργαζομένων, συνεργατών, πελατών και φίλων της.

Η σημαντικότερη απόδειξη της πράσινης φιλοσοφίας μας είναι οι βιοκλιματικές εγκαταστάσεις της APIVITA στο Βιομηχανικό Πάρκο Μαρκόπουλου Μεσογαίας.

Οι εγκαταστάσεις διαθέτουν σύστημα βιολογικού καθαρισμού για τη διαχείριση των όλων υγρών και στερεών αποβλήτων.

Τμήμα της λειτουργίας του κτιρίου καλύπτεται από ένα πρωτοποριακό σύστημα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το 12 % της ενέργειας που χρησιμοποιείται προέρχεται από τα συστήματα γεωθερμίας και συλλογής ηλιακής ενέργειας. Στόχος είναι, το ποσοστό αυτό να ανέβει στο 25% και σταδιακά μέχρι το 2020, το υπόλοιπο 75 % να καλυφθεί από άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

-Περιορίζει, όσο είναι εφικτό, τα υλικά συσκευασίας και προώθησης (σταντ και έντυπα) που χρησιμοποιεί.
-Αυξάνει τη χρήση ανακυκλωμένων ή με οικολογική πιστοποίηση πρωτογενών υλικών, όπως ανακυκλωμένα ή οικολογικά πιστοποιημένα υλικά για τις συσκευασίες των προϊόντων.
-Προτιμά ανακυκλωμένο ή οικολογικά πιστοποιημένο χαρτί , το οποίο είναι βιοδιασπώμενο, με πιστοποίηση EMAS & FSC, που προέρχεται απο δάση η διαχείριση των οποίων γίνεται με αειφόρους μεθόδους . Επιπλέον δεν έχει υποστεί χλωρίωση (μέθοδος λεύκανσης η οποία επιβαρύνει το περιβάλλον) και δεν περιέχει βαρέα μέταλλα.
-Αποφεύγει την πλαστικοποίηση των χάρτινων συσκευασιών.
-Μείωσε το βάρος της χάρτινης συσκευασίας στην ανάπτυξη των νέων προϊόντων προσώπου κατά 30%. Στην ίδια κατηγορία, μείωσε το βάρος της γυάλινης συσκευασίας στα νέα προϊόντα προσώπου κατά 10%, αντικαθιστώντας το παραδοσιακό βάζο, με άλλο φαρμακευτικών προδιαγραφών.

Download our
CSR report 2010

ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ

Από το ξεκίνημα της APIVITA μέχρι σήμερα μας εμπνέουν: Η κοινωνία της μέλισσας, η μοναδική ελληνική φύση και ο πατέρας της Ιατρικής, Ιπποκράτης.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩ

Η δημιουργία και η φροντίδα του Ιπποκράτειου Βοτανικού Κήπου στην Κω από την APIVITA, κάνει γνωστό το έργο του Ιπποκράτη σε όλο τον κόσμο και εξασφαλίζει ότι η γνώση που μας κληροδότησε θα περάσει στις επόμενες γενιές.

Διαβάστε περισσότερα
Newsletter:
Ακολουθήστε Μας: