Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε τα
νέα μας στο email σας!

Η εγγραφή σας έγινε με επιτυχία. Σας ευχαριστούμε!

ΕΥΘΥΝΗ

Στην APIVITA η βιώσιμη ανάπτυξη συνδέεται άμεσα με τις εταιρικές μας αξίες όπως η αριστεία, η καινοτομία και η υπευθυνότητα. Στόχος μας είναι να αναπτυσσόμαστε με τέτοιο τρόπο που θα επιτρέπει στις επόμενες γενιές να αναπτύσσονται και αυτές για αυτό και οι επιδράσεις μας στους τομείς της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος αξιολογούνται ως προς τη συνεισφορά τους στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε.

Υιοθετώντας μία υπεύθυνη στάση, η APIVITA καταβάλει προσπάθειες για μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, μέσα από την υπεύθυνη διαχείριση των πόρων που χρησιμοποιεί, τον οικολογικό σχεδιασμό των προϊόντων της, καθώς και την ευρύτερη περιβαλλοντική της συμπεριφορά, που αφορά στο σύνολο των δραστηριοτήτων της, αλλά και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της.

Η APIVITA μέσω της προσπάθειάς της για μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος και προάγοντας την υπεύθυνη περιβαλλοντική συνείδηση σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικής της δραστηριότητας συνεισφέρει στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. και ειδικότερα του Στόχου 7: «Προσιτή και Καθαρή Ενέργεια», του Στόχου 8: «Αξιοπρεπής Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη», του Στόχου 12: «Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή» και του Στόχου 13: «Δράση για το Κλίμα».

Η σημαντικότερη απόδειξη της πράσινης φιλοσοφίας μας είναι οι βιοκλιματικές εγκαταστάσεις της APIVITA στο Βιομηχανικό Πάρκο Μαρκόπουλου Μεσογαίας.

Το εργοστάσιο και κτήριο γραφείων της APIVITA χαρακτηρίζεται από τεχνολογία αιχμής με πρόβλεψη για την εξοικονόμηση ενέργειας, τη διαχείριση του νερού, τη δημιουργία μικροκλίματος και την ενίσχυση της βιοποικιλότητας.

Στην APIVITA δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε τη βιώσιμη επιχειρηματική μας προσέγγιση και να συμβάλουμε στον ενάρετο κύκλο της δημιουργίας αξίας για την κοινωνία και τη φύση.

Σε κάθε περίπτωση η Εταιρεία προτιμά ανακυκλωμένο ή οικολογικά πιστοποιημένο χαρτί, το οποίο είναι βιοδιασπώμενο, με πιστοποίηση EMAS και FSC, προερχόμενο από δάση, η διαχείριση των οποίων γίνεται με αειφόρους μεθόδους. Ταυτόχρονα δεν έχει υποστεί χλωρίωση (μέθοδος λεύκανσης η οποία επιβαρύνει το περιβάλλον) και δεν περιέχει βαρέα μέταλλα.

Επιπλέον η Εταιρεία αποφεύγει την πλαστικοποίηση των χάρτινων συσκευασιών της, ενώ κατάφερε να μειώσει το βάρος της χάρτινης συσκευασίας στην ανάπτυξη των νέων προϊόντων προσώπου κατά 30%. Στην ίδια κατηγορία, μείωσε το βάρος της γυάλινης συσκευασίας στα νέα προϊόντα προσώπου κατά 10%, αντικαθιστώντας το παραδοσιακό γυάλινο βάζο, με νέο βάζο φαρμακευτικών προδιαγραφών.

Διαβάστε την
Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης
2017

ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ

Από το ξεκίνημα της APIVITA μέχρι σήμερα μας εμπνέουν: Η κοινωνία της μέλισσας, η μοναδική ελληνική φύση και ο πατέρας της Ιατρικής, Ιπποκράτης.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩ

Η δημιουργία και η φροντίδα του Ιπποκράτειου Βοτανικού Κήπου στην Κω από την APIVITA, κάνει γνωστό το έργο του Ιπποκράτη σε όλο τον κόσμο και εξασφαλίζει ότι η γνώση που μας κληροδότησε θα περάσει στις επόμενες γενιές.

Διαβάστε περισσότερα
Newsletter:
Ακολουθήστε Μας: