Στην APIVITA, με το αίσθημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης ριζωμένο βαθιά στο DNA μας, προχωρήσαμε σε δωρεά προϊόντων στους ήρωες της πρώτης γραμμής, εκείνους που τις δύσκολες αυτές ημέρες επιτελούν με αυταπάρνηση το σημαντικότερο έργο, τη φροντίδα των συνανθρώπων μας. Εθελοντές, εργαζόμενοι της APIVITA προετοίμασαν πάνω από 25.000 προϊόντα τα οποία εστάλησαν σε 4.500 εργαζομένους των νοσοκομείων «ΣΩΤΗΡΙΑ», του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης καθώς και του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας. Αυτό το συμβολικό δώρο αποτυπώνει την ευγνωμοσύνη κάθε ενός εκ των 300 εργαζομένων της APIVITA προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας για τον επίπονο και αδιάκοπο καθημερινό τους αγώνα.


Λόγω των ειδικών συνθηκών που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες, η υγιεινή - στον βαθμό που μπορεί να τηρηθεί σε συνθήκες αστεγίας - είναι σημαντικότερη από ποτέ. Για αυτό τον λόγο προχωρήσαμε στην παροχή ειδών προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια) στο Γηροκομείο Αθηνών, στο Δίκτυο δομών Κοινωνικής & Πολιτικής πρόνοιας του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και στο «Δείπνο Αγάπης» το οποίο συνεχίζει τις εξορμήσεις του σε γειτονιές της Αθήνας παρέχοντας είδη πρώτης ανάγκης σε 200 αστέγους της πρωτεύουσας.


Με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων μας λάβαμε από την πρώτη στιγμή συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα όπως η εργασία από το σπίτι, μέσω τηλεργασίας, για την αποφυγή κινδύνου εμφάνισης ή και διάδοσης της νόσου. Παράλληλα, διασφαλίσαμε την απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου και των εργαστηρίων ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος PUIG, (μέλος του οποίου αποτελεί από το 2017 η APIVITA) παραχώρησε από την πρώτη στιγμή το εργοστάσιό του στην Βαρκελώνη για την παρασκευή αντισηπτικών, τα οποία προσφέρει στην ισπανική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.