Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε τα
νέα μας στο email σας!

Η εγγραφή σας έγινε με επιτυχία. Σας ευχαριστούμε!

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΟΙ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ APIVITA

«Ηγεμονικότατον απάντων φύσις»

Ιπποκράτης

Το νέο κτήριο της APIVITA είναι εναρμονισμένο με τη φιλοσοφία και τις αξίες της εταιρείας και αποτελεί έμπρακτο σύμβολο αειφορίας, καινοτομίας και πρωτοποριακής σύνδεσης του εργασιακού περιβάλλοντος με το φυσικό. Βρίσκεται στο Bιομηχανικό Πάρκο Μαρκόπουλου Αττικής, σε μια περιοχή που ήταν ελαιώνας.

Από πλευράς αρχιτεκτονικού σχεδιασμού αποτελεί προσομοίωση κυψέλης.
H «κυψέλη» της APIVITA συγκεντρώνει κάτω από μια κοινή στέγη όλες τις δραστηριότητές της: Χώροι γραφείων, εκπαίδευσης, μουσείου μελισσοκομικής ιστορίας, εργαστηρίων, παραγωγής και συσκευασίας καλλυντικών, συσκευασίας μελιού, γύρης, βασιλικού πολτού, αποθηκευτικοί χώροι αλλά και χώροι σίτισης προσωπικού και γυμναστηρίου. Κεντρική θέση κατέχει το αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», που χρησιμοποιείται για εταιρικές συναντήσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, αλλά και σαν χώρος εκδηλώσεων και ενημέρωσης για κοινό και επισκέπτες.

Το κτήριο εκτείνεται σε πέντε επίπεδα (δύο υπόγεια και τρία υπέργεια) με συνολική επιφάνεια δόμησης 6.830 τ.μ. επί οικοπέδου έκτασης 6.170 τ.μ.

Στο κεντρικό αίθριο δεσπόζει η ελιά, ένα δέντρο που προϋπήρχε στο οικόπεδο και επέστρεψε στη «φυσική» του θέση, αφού φυτεύτηκε ξανά με την ολοκλήρωση του κτηρίου. Βρίσκεται εκεί ως ένα πανανθρώπινο σύμβολο ειρήνης, νίκης, σοφίας, γαλήνης, προστασίας και γονιμότητας.

Το κτήριο συμπληρώνει ένας χώρος διαδραστικής επαφής με την ελληνική βιοποικιλότητα, που αποτελεί μικρογραφία των πηγών έμπνευσης της εταιρείας: Στους εξωτερικούς χώρους γύρω από το εργοστάσιο ο επισκέπτης θα δει έναν μικρό βοτανικό κήπο (ενταγμένο στο διεθνές δίκτυο βοτανικών κήπων) με διακόσια διαφορετικά είδη βοτάνων της ελληνικής φύσης, το επισκέψιμο μελισσοκομείο μας, αλλά και έναν λαβύρινθο δεντρολίβανα και λεβάντες που τον προσκαλεί να ανανεώσει τα ενεργειακά του αποθέματα και να αντιληφθεί τη μοναδικότητα των αξιών της εταιρείας.

Φυσική προέκταση της μονάδας παραγωγής είναι το συγκρότημα επεξεργασίας του νερού το οποίο χρησιμοποιείται σαν βασική πρώτη ύλη στην παραγωγική διαδικασία της εταιρείας. Με τη χρήση των πλέον εξελιγμένων μεθόδων επεξεργασίας (διπλή όσμωση), η εταιρεία έχει επιτύχει να χρησιμοποιεί νερό υψηλότατης καθαρότητος (super purified water) με αγωγιμότητα 0,6 μs/cm.

Για την κατασκευή του κτηρίου επιλέχθηκαν τα εξής κριτήρια:

Λιτότητα, αισθητική και λειτουργικότητα
Εξασφάλιση φυσικού φωτισμού – αερισμού
Άμεση επαφή των ανθρώπων με τον εξωτερικό χώρο
Σεβασμός στους φυσικούς πόρους και την τοπική βιοποικιλότητα
Βιοκλιματικός Σχεδιασμός
Μείωση οικολογικού αποτυπώματος
Εξασφάλιση θερμικής και οπτικής άνεσης
Χρήση ανακυκλώσιμων, φυσικών, οικολογικών, ελληνικών υλικών δόμησης.

Για την διαχείριση των φυσικών
πόρων χρησιμοποιήθηκαν:

  1. Σύστημα εκμετάλλευσης γεωθερμίας
  2. Φωτοβολταϊκά
  3. Δεξαμενή Ομβρίων, όπου συλλέγονται τα όμβρια, κτιρίου και περιβάλλοντος, για άρδευση
  4. Βιολογικός Καθαρισμός Αποβλήτων
  5. Φυτεμένεs ταράτσες –μπαλκόνια στον πρώτο και δεύτερο όροφο
  6. Εκτεταμένες φυτεύσεις στον περιβάλλοντα χώρο (5000 φυτά και 200 διαφορετικά είδη), με αρωματικά και φαρμακευτικά ελληνικά φυτά, καρποφόρα δέντρα και είδη τοπικής χλωρίδας.

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ

Η μελισσοκομία στην APIVITA βασίζεται σε ήπιες μεθόδους, στην προστασία των μελισσιών, την καλλιέργεια οικολογικής & κοινωνικής νοημοσύνης, τη διαφάνεια και το δίκαιο εμπόριο.

Διαβάστε περισσότερα

APIVITA EXPERIENCE STORE

Το πρωτοποριακό κατάστημα - εμπειρία στο κέντρο της Αθήνας, με έμπνευση από την κοινωνία της μέλισσας και την ελληνική φύση, αφιερωμένο στην ολιστική προσέγγιση της υγείας και της ομορφιάς.

Διαβάστε περισσότερα
Newsletter:
Ακολουθήστε Μας: