Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε τα
νέα μας στο email σας!

Η εγγραφή σας έγινε με επιτυχία. Σας ευχαριστούμε!

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΒΟΤΑΝΩΝ

Η Ελλάδα διαθέτει πάνω από έξι χιλιάδες εξακόσια βότανα, η πλειονότητα των οποίων (περίπου χίλια τετρακόσια) είναι ενδημικά. Ο Όλυμπος, ο Ταύγετος , ο Άθως και τα βουνά της Κρήτης θεωρούνται «θησαυροφυλάκια βοτάνων».

Ο πλούτος αυτός καταγράφεται στην Ελληνική μυθολογία όπου τα φαρμακευτικα φυτά εκλαμβάνονται ως θεϊκό δώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι τα σημαντικότερα μνημεία που διασωζόνται έως σήμερα βρίσκονται σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με πληθώρα σπάνιων ειδών φυτών.

Η θεραπευτική δύναμη των βοτάνων συνιστά ανεκτίμητη κληρονομιά και χάρη στις κλιματικές συνθήκες τα ελληνικά φυτά θεωρούνται από τα πιο πλούσια σε θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες παγκοσμίως.

Η APIVITA επενδύει σταθερά στην έρευνα και ανάπτυξη οικολογικών και βιώσιμων (αειφόρων) μεθόδων καλλιέργειας, συλλογής και επεξεργασίας των φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών, ώστε να διασφαλίστεί πως όλα τα συστατικά που περιέχονται στα προιόντα της είναι τα βέλτιστα. Ο δε τρόπος συλλογής των φυτών είναι φιλικός προς το περιβάλλον.

Η άριστη σχέση της APIVITA με τους κατά τόπους παραγωγούς και γεωπόνους -των οποίων ενισχύει την παραγωγή- εξασφαλίζει την πλήρη ιχνηλασιμότητα των πρώτων υλών «από τη γη στο μπουκάλι».

Μοιράζομαστε μαζί τους το πάθος και την τεχνογνωσία για την καλλιέργεια και συλλογή των βοτάνων, ώστε να δισαφαλίζεται η υψηλότατη βιολογική αξία των φυσικών πρώτων υλών μας.

Πέραν των συνεργασιών με παραγωγούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχουμε αναπτύξει δικές μας καλλιέργειες στον Όλυμπο, την Αρκαδία και τη Φθιώτιδα, επικεντρωμένες κυρίως σε ενδημικά φυτά όπως η λεβάντα, το μελισσόχορτο, το φασκόμηλο, το χαμομήλι, η ματζουράνα, το δενδρολίβανο και το τσάι του βουνού.

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ

Γνωρίστε τα μοναδικά συστατικά μας, τις χρήσεις και τις ιδιότητές τους

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ

Η μελισσοκομία στην APIVITA βασίζεται σε ήπιες μεθόδους, στην προστασία των μελισσιών, την καλλιέργεια οικολογικής & κοινωνικής νοημοσύνης, τη διαφάνεια και το δίκαιο εμπόριο.

Διαβάστε περισσότερα
Newsletter:
Ακολουθήστε Μας: