Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε τα
νέα μας στο email σας!

Η εγγραφή σας έγινε με επιτυχία. Σας ευχαριστούμε!

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ

Στην APIVITA

Προωθούμε ήπιους τρόπους μελισσοκομίας. Από τα μελίσσια μας συλλέγουμε μόνο το 40% της παραγωγής αφήνοντας το 60 % του μελιού στις κυρήθρες. Για τη προστασία των μελισσιών επεμβαίνουμε μόνο με αιθέρια έλαια και φυτικά εκχυλίσματα.

Η μέλισσα είναι ο θεματοφύλακας και προστάτης της βιοποικιλότητας. Μέσω της επικονίασης συμβάλλει στη διατήρηση και αναπαραγωγή του οικοσυστήματος. Το μελίσσι είναι ένας υπερ-οργανισμός, στον οποίο πρυτανεύει το ανώτερο κοινό καλό. Είναι μία κοινωνία αειφόρος που λειτουργεί αρμονικά και προσφέρει τα υψηλής βιολογικής αξίας προϊόντα της κυψέλης.

Η APIVITA συνεργάζεται με επιλεγμένους μελισσοκόμους που μοιράζονται τις αξίες μας για τη βιωσιμότητα και οικολογική ανάπτυξη. Η πρόσεγγιση της APIVITA στη μελισσοκομία βασίζεται στην υψηλή ποιότητα, στην ιχνηλασιμόητα των πρώτων υλών, στην καινοτομία, την αποτελεσματικότητα, την καλλιέργεια οικολογικής & κοινωνικής νοημοσύνη, στη διαφάνεια αλλά και στο δίκαιο εμπόριο. Πιστεύουμε στην ολοκληρωμένη υποστήριξη της αγροτικής ζωής και παραγουμε καινοτόμα υψηλής ποιότητας μελισσοκομικά προϊόντα υποστηρίζοντας παράλληλα την Ελληνική μελισσοκομική κοινότητα.

Κάθε χρόνο καταβάλλουμε τη μέγιστη προσπάθεια ώστε να παράγουμε μελι, γύρη και βασιλικό πολτό απαλλαγμένα από pesticides, αντιβιοτικά και χημικά κατάλοιπα.( residues). Για το σκοπό αυτό συνεργαζόμαστε με πανεπιστήμια που προωθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα και η βιωσιμότητα των μελισσοκομικών προϊόντων που συλλέγουμε.

Τα διακόσια μελίσσια της APIVITA υπενθυμίζουν καθημερινά τις ρίζες μας. Ανάλογα με την εποχή μεταφέρουμε τα μελίσσια από τις αμυγδαλιές της Αττικής στα βουνά της Αρκαδίας ανάμεσα στα ενδημικά βότανα, τις μηλιές και τις κερασιές. Την Άνοιξη και αργότερα το καλοκαίρι «ταξιδεύουν» ψηλότερα, στα έλατα του βουνού Μαίναλο και πάλι πίσω το φθινόπωρο στην Αττική, όταν ανθίζουν οι καστανιές.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΒΟΤΑΝΩΝ

Η APIVITA ακολουθεί αειφόρες πρακτικές καλλιέργειας και συλλογής φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών διασφαλίζοντας πως τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία των προιόντων είναι τα βέλτιστα και ο τρόπος συλλογής τους φιλικός προς το περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το νέο κτίριο της APIVITA είναι εναρμονισμένο με τη φιλοσοφία και τις αξίες της εταιρείας και αποτελεί σύμβολο αειφορίας, καινοτομίας και πρωτοποριακής σύνδεσης του εργασιακού περιβάλλοντος με το φυσικό.

Διαβάστε περισσότερα
Newsletter:
Ακολουθήστε Μας: