Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε τα
νέα μας στο email σας!

Η εγγραφή σας έγινε με επιτυχία. Σας ευχαριστούμε!

Η APIVITA, πιστή στη φιλοσοφία και τις αξίες της, δημιουργεί προϊόντα που σέβονται την κοινωνία και το περιβάλλον. Από την ίδρυση της, στο πλαίσιο αυτών των αξιών, επέλεξε να μη δοκιμάζει τα προϊόντα της (και πρώτες ύλες) σε ζώα για τον έλεγχο της ασφάλειας, αποτελεσματικότητας ή της περιβαλλοντικής τους επίπτωσης ενώ παράλληλα εφάρμοσε έγκυρες εναλλακτικές μεθόδους για την διασφάλιση των παραπάνω.

Οι εξελίξεις στη νομοθεσία αποτελούν επιβεβαίωση των αρχών της APIVITA. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ψηφίζοντας τον νέο ενιαίο κανονισμό για τα καλλυντικά (1223/2009), απαγόρευσε τις δοκιμές καλλυντικών προϊόντων σε ζώα και από τις 11 Ιουλίου του 2013 κανένα καλλυντικό προϊόν που διατίθεται στην Ευρωπαϊκή αγορά, και ευτυχώς σε πολλές άλλες χώρες που εναρμονίζονται με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, δεν μπορεί να δοκιμάζεται σε ζώα. Επιπλέον πολλές άλλες χώρες ενώ δεν απαγορεύουν τις δοκιμές σε ζώα, πλέον δεν τις επιβάλουν (πχ.US, Hong-Kong).

Επιπλέον η έκδοση του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού για τους ισχυρισμούς των καλλυντικών προϊόντων (655/2013) απαγορεύει την επικοινωνία αξιώσεων που η νομοθεσία ορίζει ως υποχρεωτικές ενέργειες καθώς αυτό καθιστά την επικοινωνία παραπλανητική για τον καταναλωτή. Εκφράσεις cruelty free, against animal testing κλπ. είναι παραδείγματα εκφράσεων που κινούνται σε αυτό το πλαίσιο.

Επιπλέον εφόσον η απαγόρευση δοκίμων στα ζώα ορίζεται από τη νομοθεσία, υπάρχει και ο αντίστοιχος μηχανισμός ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές από τον οποίο κάθε εταιρεία ανά πάσα στιγμή μπορεί να κληθεί και οφείλει να αποδείξει τη συμμόρφωση της. Πιστοποιήσεις από ανεξάρτητες οργανώσεις και δομές δεν κρίνονται απαραίτητες. Με γνώμονά όλα τα παραπάνω η APIVITA συνεχίζει να αναπτύσσει προϊόντα που δεν δοκιμάζονται σε ζώα αλλά και δεν επιτρέπει την επικοινωνιακή χρήση αυτού ως πλεονέκτημα των προϊόντων της.

ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ

Από το ξεκίνημα της APIVITA μέχρι σήμερα μας εμπνέουν: Η κοινωνία της μέλισσας, η μοναδική ελληνική φύση και ο πατέρας της Ιατρικής, Ιπποκράτης.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩ

Η δημιουργία και η φροντίδα του Ιπποκράτειου Βοτανικού Κήπου στην Κω από την APIVITA, κάνει γνωστό το έργο του Ιπποκράτη σε όλο τον κόσμο και εξασφαλίζει ότι η γνώση που μας κληροδότησε θα περάσει στις επόμενες γενιές.

Διαβάστε περισσότερα
Newsletter:
Ακολουθήστε Μας: