ПРОУЧВАНЕ & РАЗВИТИЕ

Проучването и развитието на иновативни продукти за APIVITA започва преди 40 години, когато създателите на марката започват създаването на натурални продукти в своята аптека, комбинирайки растителни екстракти и пчелни продукти, като прополис и пчелно млечице.

В следващите години, над 60 растителни видове и пчелни продукти биват изследвани, което води до създаването на над 100 екстракта и натурални масла.

Днес, в отдела за проучване и развитие на APIVITA работят известни учени от сферата на химията, козметологията, фармакологията, биохимията и химичното инженерство, като всички те ежедневно провеждат изследвания в лабораториите на компанията. APIVITA си партнира с международни академични организации, които се занимават с провеждане на изследвания на лечебни и ароматни билки, и пчелни продукти.

Компанията регулярно инвестира в изследвания, целящи откритието на нови съставки, като например новооткритите планински чай и диви растения. Иновативните методи за извличане на екстракти нареждат APIVITA измежду най-добрите световни „зелени“ компании.

Уникалният патентован екстракт от гръцки прополис се използва в слънцезащитните продукти, грижата за лице, като предлага изключителна фотозащита, антиоксидантно и противостареещо действие.

Капсулирано в липозоми, пчелното млечице запазва своите уникални свойства и прониква до най-дълбоките слоеве на кожата.

За да обогати и подобри антиоксидантните им свойства, APIVITA заменя водата в продуктите си с растителни екстракти. Всяка използвана инфузия е съобразена със съставките на продукта, с цел подобряване на действието и ефекта му. Добавените екстракти предлагат много повече от хидратиращите свойства на водата, а именно антиоксидантна защита, противовъзпалително и облекчаващо действие.

В своята биохимична лаборатория APIVITA провежда множество изследвания за ефикасността на съставките, използвани в продуктите.Арсеналът от иновации включва над 200 гена, свързани със състоянието на кожата: антиоксидантна защита, изсветляващ ефект, противостареещи свойства, фотозащита и хидратация. Използвайки иновативни микробиологични методи екипът на APIVITA изследва суровите съставки и крайните продукти с цел да създаде най-ефикасната грижа за кожата.

Последвайте ни: