1979

Двама млади фармацевти, Никос и Ники Коцианас, приготвят в своята аптека лечебни кремове, използвайки пчелни продукти и билкови екстракти.

Niki and Nikos Koutsianas
1979

Основава се APIVITA- първата гръцка компания за натурална козметика.

apivita is born
1979

Нашият първи продукт, емблематичният черен сапун с прополис и мащерка застава на рафтовете на гръцките аптеки.

balck soap with propolis and thyme
1979

APIVITA създава терапевтични шампоани с билкови екстракти, представени в стъклени аптечни шишета.

shampoo with herb elixirs
1991

Лансиране на гама за АРОМАТЕРАПИЯ и гама за ЛИЧНА ГРИЖА, на основата на типични за района етерични масла. Бащата на маркетинга Филип Котлър счита марката за прекрасен пример за бизнес модел.

aromatherapy line
1990

Терапевтичните шампоани се издигат до първа позиция по популярност в аптеките . Марката, с нейната концепция за натурални-ефикасни-холистични продукти е представена в 4000 избрани аптеки в Гърция.

2001

Идея, вдъхновена от осъзнатата нужда от разнообразна ежедневна грижа за кожата на лицето, ражда иновация – маски от серията Express beauty, предлагани в монодози.

express beauty masks
2001

APIVITA е лансирана в Испания. Днес марката е представена в 80 APIVITA магазина, 650 аптеки и централен магазин в Мадрид

2001

APIVITA прави първи стъпки на азиатския пазар. Днес марката може да се намери в 11 магазина в Хонконг и 10 в Япония.

2007

Развива се био култивирането на гръцки билки и партньорството с местни гръцки био земеделци.

2007

Създава се Крем с мед - иновация, патентована от APIVITA. Тайната на уникалния крем QUEEN BEE се крие в иновативната технология на капсулиране на пчелното млечице. През същата година се лансират и серии грижа за лицето, които предлагат решение за различните типове кожа (First Line, Aqua Vita, Wine Elixir).

2013

Отдели „Производство“ и „Пакетиране“ са преместени в новите биоклиматични помещения на компанията, ситуирани в Маркополо, Месогая, Гърция.

2013

APIVITA Experience Store – иновативен магазин, който предлага пълно потапяне в холистичния подход за здраве и красота на марката, отваря врати в центъра на Атина

APIVITA Experience Store
2014

APIVITA е представена в 14 държави и празнува 35 години креативна иновативност.

apivita celebrates 35 years of innovation and development in 14 countries

ИСТОРИЯ

През 1972 основателите на APIVITA Никос и Ники Коцианас, двама млади фармацевти, са вдъхновени от пчелите, уникалното биоразнообразие на гръцката флора и Хипократовата холистична философия за здравето, красотата и благосъстоянието. Заедно, те създават първия си натурален козметичен продукт, на основата на пчелни продукти и билкови екстракти.

Няколко години по-късно, през 1979, те създават APIVITA. Името произлиза от латинските думи Apis (пчела) и Vita (живот), което в превод означава „животът на пчелата“ – име, което перфектно отразява философията на компанията. Винаги в движение, точно както пчелата, APIVITA не спира да се грижи за обществото, природата и икономиката.

До днес APIVITA е компания, която остава вярна на силната си философия, ценности, социална отговорност, наследство и иновативно развитие.

APIVITA е създала и развила над 300 натурални, ефикасни и холистични продукта, грижещи се за лицето, тялото и косата. Нежните им патентовани формули са базирани на пчелни продукти с висока хранителна стойност, екстракти от гръцки билки и чисти етерични масла, което прави продуктите част от така наречените „зелени иновации“.

APIVITA е начин на живот, воден от хора от целия свят, пчелари, земеделци, преподаватели, изследователи, фармацевти и потребители.

Днес любовта към APIVITA живее в сърцата на потребители от 15 държави: Испания, Япония, Хонконг, Америка, Кипър, Украйна, Румъния, България, Белгия, Холандия и много други.

Последвайте ни: