НЕСРАВНИМО ИЗЖИВЯВАНЕ

БИОКЛИМАТИЧНА ЦЕНТРАЛА НА APIVITA

«Природата е най-господстващият владетел на света »

Хипократ

Новите помещения на APIVITA са съобразени с философията и ценностите на компанията. Те са истински символ на устойчивостта, иновациите и уникалната връзка между работното място и природата. Те са разположени на територията на индустриален парк Маркопуло, Атина, Гърция, район, които някога е бил маслинова гора.

Архитектурата на сградата наподобява пчелен кошер.
„Кошерът“ на APIVITA е събрал под един покрив всички дейности на компанията: офиси, учебни зони, музей за историята на пчеларството, лаборатории, складове, съоръжения за производство и опаковане на козметика, цветен прашец, пчелно млечице и бутилиране на мед, както и заведения за хранене и фитнес за персонала. В сърцето на сградата е разположена аудиторията „Хипократ“, която се използва за корпоративни срещи, обучителни семинари, събития и образователни програми за нашите посетители и обществеността.

Сградата покрива обща площ от 6,830 м² на пет нива, две подземни и три надземни, върху площ от 6,170 м².

В сърцето на преддверието на сградата е маслиново дърво, което е било на това място преди изграждането на сградата и е засадено отново в първоначалното си положение след изграждането на помещенията. То е символ на мира, победата, мъдростта, спокойствието, закрилата и плодородието.

За да допринесе за атмосферата, около сградите е създадено пространство за интерактивен контакт с гръцкото биоразнообразие – миниатюра на източника на вдъхновение на компанията – малка ботаническа градина (част от международната мрежа от ботанически градини) с 200 вида гръцки местни растения, кошерни комплекси, лабиринт от розмарин и лавандула, които ни приканват да се презаредим с положителна енергия и да се насладим на уникалния дух на компанията.

Като естествено продължение, до фабриките е разположена и пречиствателна станция, в която се обработва водата, използвана във всички наши продукти. Благодарение на най-усъвършенстваните методи за обработка (двойна осмоза), компанията използва супер пречистена вода с проводимост 0.6 μS/см.

Проектирането и изграждането на сградата са основани на следните принципи:

Удобство, естетика и функционалност
Естествено осветление и вентилация
Лесен контакт между хората в сградата и природата
Зачитане на природните ресурси и местното биологично разнообразие
Биоклиматичен дизайн
Намален екологичен отпечатък
Температурен и визуален комфорт
Използването на рециклируеми, естествени и екологични гръцки строителни материали

За управление на природните ресурси, ние използваме:

  1. Система за геотермална енергия
  2. Система за фотоволтаична енергия
  3. Резервоар за дъждовна вода, където се събира водата от сградата и природата, за да се използва за поливане
  4. Биологична обработка на отпадъчните материали
  5. Зелени покриви/тераси на първия и втория етаж
  6. Интензивно залесяване на зоната около сградата (5000 растения, 200 различни вида) ароматни и лечебни гръцки растения, плодни дървета и местни видове.

Последвайте ни: