БИЛКИ И КОШЕРИ

Гръцката природа е дом на повече от 6800 вида билки, повечето, от които (около 1400) ендемични. Планините Олимп, Тайгетос, Атос и планините на о.Крит са смятани за ботаническа съкровищница!

Това природно богатство дава отражение и на гръцката митология, където билките, използвани в медицината са считани за дар от Бог. Не е съвпадение, че повечето важни исторически забележителности са разположени около места, с изобилие от редки растителни видове, които са извор на натурална красота.

Терапевтичната сила на билките е безценно наследство. Благодарение на местния климат, гръцките билки са считани за най-благотворните в света.

Инвестирайки регулярно в проучване и развитие, APIVITA има природосъобразна и устойчива политика, целяща култивиране и използване на медицински и благотворни билки по отговорен и безопасен за човека и природата начин.

Изградили сме стабилни контакти с местни производители и земеделци, което позволява контрол върху качеството на съставките – „от растителното семе до продукта“ – като същевременно подкрепяме работата на производителите.

Споделените страст и знание за билките ни помагат да осигурим съставки от най-високо качество и биологична стойност.

Освен партньорствата с производители от цялата Гърция, ние създадохме свои насаждения, разположени в планините Олимп, Аркадия и Фтиотис, фокусирайки се най-вече върху растения, типични само за тези ширини, като лавандула, градински чай, лайка, майорана, розмарин и планински чай.

Последвайте ни:

added to cart

Item(s)

Continue shopping

5

View cart & checkout