ПЧЕЛАРСТВО

В APIVITA

Ние подкрепяме отговорното пчеларство, като използваме само 40% от пчелните продукти, а останалите 60% оставяме в пчелните килийки. За да предпазим и създадем среда, максимално близка до естествената за пчелите, при отглеждането ние използваме само етерични масла и натурални екстракти.

Пчелите са пазители и отговорници за биоразнообразието. Чрез опрашването те спомагат нормалните процеси и репродукцията в екосистемата. Кошерът е супер организъм, който работи за общото благосъстояние. Той е устойчиво общество, работещо в пълна хармония, за да осигури продукти с висока хранителна стойност.

APIVITA си партнира с избрани пчелари, които споделят ценностите ни за екологично и устойчиво развитие. Подходът на APIVITA към пчеларството цели осигуряването на висококачествени иновативни и ефикасни сурови материали по интелигентен, натурален, справедлив и прозрачен начин. Стремим се да произвеждаме иновативни, висококачествени пчелни продукти, като същевременно подкрепяме гръцкото пчеларско общество.

Година, след година, ние правим всичко възможно да произвеждаме мед, пчелен прашец и пчелно млечице без употребата на пестициди, антибиотици и химични вещества. За тази цел ние работим съвместно с университети, които създават стандарти за качество и устойчивост на пчелните продукти, които събираме.

APIVITA отглежда и 200 собствени кошера, които ежедневно напомнят за нашите корени. През годината ние позиционираме кошерите на различни места – сред бадемовите дървета в Атика или пък богатата на гръцки билки и ябълкови и черешови дървета планина Аркадия. През пролетта и късното лято пчелите се „изкачват“ до еловите дървета на планината Майнало, а през есента се завръщат до Атика, където цъфтят кестеновите дървета.

Последвайте ни:

added to cart

Item(s)

Continue shopping

5

View cart & checkout